Blog over persrelaties, communicatie, public relations en sociale media

Google doet het weer. Vergeet opnieuw prototype op café.

Een reactie plaatsen

Google Nexus LogoGoogle doet het weer. Deze week was er het nieuws dat de Google Nexus 4 definitief uitverkocht is. Voor beelden van de Nexus 5 weet je dat je gewoon moet wachten tot Google beslist om een medewerker op café te sturen.

Gisteren was het al zo ver. Wat lag er daar op die bar? Was dat geen prototype van een Nexus 5 die een klant was vergeten. Jawel. 

Het is een marketingstrategie die Google al een tijdje hanteert – en niet alleen Google. Zie mijn eerder stukje hierover: Beste PR-mensen, lekken via internet is niet cool meer. 

Maar blijkbaar blijven ze het dus cool vinden: een prototype achterlaten in een café en de online buzz de rest van het werk laten doen.

Gisteren was het dus weer zo ver.

En je moet het Google nageven. Ze doen hun huiswerk. Checken de achtergrond van de barman. Zorgen ervoor dat de barman toch iets van IT kent. Dat hij een prototype kan herkennen.

Leg je het in een verkeerd café dan gooit de barman je mobieltje misschien gewoon in de lade met achtergelaten voorwerpen. Tot daar dan je marketingplan.

Maar Google heeft zijn huiswerk goed gedaan. De barman herkende in het achtergelaten toestel een prototype van de Nexus 5 en deed wat iedere barman zou doen op dat ogenblik: hij maakte er een kort filmpje van en plaatste het op het internet.

De rest is nu al geschiedenis.

O ja, nog dit. Het toestel bleek afgeschermd met een wachtwoord. Toestel zonder wachtwoord is voor een volgend café, denk ik dan. Je mag uiteraard niet te veel ineens prijs geven.

Bron: Business Insider: A Google Employee Left The Company’s Next Smartphone In A Bar And These Guys Took A Video Of It

—————————————

Joeri Casteleyn - Pers- en communicatieadviseur Communicatiebureau Casteljo CommunicatieJoeri Casteleyn heeft ruim tien jaar ervaring als pers- en communicatieadviseur, tekstschrijver, public relations, (politieke) marketing en alles wat van ver en dichtbij met social(e) media te maken heeft.

Hebt u vragen of opmerkingen, aarzel dan niet vrijblijvend contact op te nemen: 0484-439 489; casteljocommunicatie@gmail.com)

—————————————-

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s